Vakantie in Tenerife

Een zonovergoten vakantie in Tenerife

Tenerife behoort tot de Canarische eilanden. Het is een populaire vakantiebestemming aan de Atlantische Oceaan. Een vliegticket Tenerife is gemakkelijk online te boeken, waardoor je snel en gemakkelijk kan vertrekken op vakantie. Tenerife biedt geweldige mogelijkheden voor de vakantiegangers met zijn vele prachtige stranden, het vulkanisch landschap en leuke attracties. Het is het grootste en meest ontwikkelde land van de Canarische eilanden. Tenerife bezit meer dan 350 kilometer prachtige kustlijn en biedt onderdak aan verschillende gouden zandstranden.

Wat te zien en te doen tijdens een vakantie Tenerife

Als je jouw vliegticket Tenerife in handen hebt, zal je willen weten wat je allemaal kan doen tijdens je vakantie. Er zijn talloze attracties en dingen te doen op Tenerife.

Een bezoek aan nationaal park El Teide

Het nationale park van El Teide op Tenerife ligt in het midden van het eiland. Het landschap is een vulkanisch landschap en buitengewoon prachtig. Je kan er leuke activiteiten ondernemen in de natuur tijdens je vakantie op Tenerife.

Loro Parque in Puerto de la Cruz

Loro Parque is een van de populairste attracties voor kinderen op Tenerife. Het park biedt fantastische attracties, waaronder een bezoek aan de papengaaiencollectie met meer dan 300 soorten papegaaien, de papengaaienshow, de zeeleeuwenshow, de dolfijnenshow en het aquarium met een haaitunnel.

Jungle Park in Las Aguilas

Jungle Park is de enige jungle in heel Europa die echt een bezoek waard is. Het park staat ook bekend als het beste botanische en zoölogische park op de Canarische eilanden. Er zijn geweldige attracties in het Jungle Park en leuke dieren om te bezichtigen, waaronder het bekijken van de exotische vogels, de vogelshow, de leeuwen, de luipaarden, de jaguars, de tijgers, de poema’s, de pinguïns, de rode panda en nog veel meer.

Siam Park in Costa Adeje

Siam Park is een waterpark gelegen aan de Costa Adeje aan de zuidkust van Tenerife. Het is een plaats die je echt moet bezoeken, vooral voor de kinderen. Het Siam Park bezit ook een strand en een strandclub. Surfen in het park is een grote, populaire attractie. Het biedt grootste kunstmatige golven ter wereld die tot 3 meter hoog reiken.

Aqualand in Costa Adeje

Aqualand ligt aan de Costa Adeje, aan de zuidkust van Tenerife en het is ook een van de beste attracties voor de kinderen. Het dolfinarium en het waterpark zijn de populairste attracties die het Aqualand Costa Adeje biedt voor de bezoekers.

De stranden van Tenerife

De stranden van Tenerife zijn fantastisch en bieden geweldige attracties voor de strandgangers. Er zijn 8 gouden zandstranden op Tenerife. Playa de las Américas, Los Cristianos en Las Galletas zijn de meest bekende.

De piramides van Güimar

De Piramides de Güímar is een etnografisch park dat een geweldig uitzicht biedt op de zeer zeldzame en interessante structuren van zes-stap piramides, die vergelijkbaar zijn met die in Mexico en Peru. Als je met je vliegticket Tenerife naar het eiland vliegt, bestaat de kans dat je ze vanuit de lucht ziet.

Een bezoek aan het eiland La Palma

La Palma heeft een perfecte natuur en schoonheid. Het is een van de mooiste eilanden ter wereld. Buitensporten, paardrijden, mountainbike, zonnebaden, watersporten, boottochten, paragliden, wandelen en duiken zijn de beste attracties in La Palma.

Een bezoek aan het eiland La Gomera

La Gomera is een prachtig eiland dat een bezoek aan de altijd groene laurierbossen en het wereldberoemde nationale park Garajonay waardig is.

Een bezoek aan het eiland Ferro

Ferro heeft een perfecte natuurlijke schoonheid met zijn altijd groene landerijen, bergen en kliffen. De prachtige flora, fauna, bergachtige gebieden en onderwateromgeving maken het eiland tot het mooiste eiland van de Canarische eilanden. Wandelen en snorkelen zijn er de beste activiteiten voor de bezoekers.

Culturele activiteiten op Tenerife

Tenerife organiseert ook veel culturele activiteiten voor de bezoekers om de cultuur op het eiland te ervaren. De carnavals zijn een van de bekendste kenmerken van Tenerife. Het zijn de beste na die van Rio de Janeiro. De carnavals gaan 27 dagen door en vinden plaats in februari. Tenerife heeft de vakantiegangers zonder twijfel veel te bieden. Twijfel dus niet langer voor het boeken van een ticket Tenerife!