Een reis door de natuur van Suriname

Een onvergetelijke reis maken door de natuur van Suriname

Iedereen die ervan houdt om in de natuur te vertoeven, moet zeker een keer in Suriname zijn geweest. De rondreizen die je er kan maken, zijn buitengewoon prachtig. Je kan er niet alleen genieten van de rust in de natuur, maar ook zijn er wilde dieren te zien en is er geen massatoerisme te vinden. Je kan dus volledig ontspannen en gewoon genieten tijdens je vakantie naar het land. Vergeet niet eerst je vliegticket Suriname te kopen als je er naartoe gaat. De prijzen voor het boeken van een ticket Suriname kunnen schommelen, maar ze zijn zeker en vast betaalbaar!

Een reis door de natuur van Suriname

Het district Brokopondo

Het district Brokopondo bevindt zich direct onder Para. Tijdens je rondreis Suriname zijn er vier plaatsen die je er zeker moet bezoeken, waaronder Berg en Dal, Afobakadam, Ston Island en Brownsberg.

Een canopy tour in Berg en Dal

Berg en Dal is een plek midden in de jungle. Dat alleen is al een reden waarom Berg en Dal een perfecte plek is voor een canopy tour. Deze activiteit wordt georganiseerd door het Berg en Dal Resort. Het is een avontuurlijke tocht die je met behulp van kabels maakt door de schitterende natuur van Suriname. Dit is echter voor de echte avonturiers, want voor sommigen kan het een beetje eng zijn. Je glijdt er met de kabels op ongeveer 10 meter hoogte door de jungle en over de Suriname-rivier. Het is absoluut de moeite waard om dit te plannen tijdens je vakantie. Zonder twijfel zal dit één van jouw beste ervaringen in je leven zijn. Het uitzicht over de jungle is dan ook adembenemend.

Afobakadam met stuwdam

Als je op weg bent van Berg en Dal naar Ston Island, moet je zeker stoppen bij de Afobakadam. Dit is een stuwdam in de Suriname-rivier. Vanwege deze stuwdam ontstond het Brokopondostuwmeer. Het uitzicht vanaf de Afobakadam is erg mooi.

Het schiereiland Ston Island

Ston Island is een schiereiland dat aan het Brokopondomeer ligt. Als je houdt van de gezelligheid aan het meer, kan je er een verblijf van enkele dagen plannen om er heerlijk te ontspannen en om er geweldige boottochten over het Brokopondomeer te maken.

Natuurreservaat Brownsberg om te wandelen

Tijdens je tijd op Ston Island kan je ook Brownsberg bezoeken, dat zeer dicht bij het schiereiland ligt. Dit natuurreservaat heeft veel wandelmogelijkheden. Tijdens de wandeling vind je er allerlei soorten flora en fauna. Brownsberg is bedekt met tropisch regenwoud en je kunt er tijdens je wandeling verschillende watervallen vinden. Als je naar de top gaat, heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondomeer. Dit natuurreservaat is absoluut een bezoek waard.

Het district Sipaliwini

Het district Sipaliwini is het grootste district van Suriname en ligt in het zuiden van het land. Tijdens je rondreis kan je er twee plaatsen bezoeken, waaronder de Danpaati River Lodge en het slavendorp Dan.

De Danpaati River Lodge

Deze plek is moeilijk met de auto te bereiken, omdat er geen wegen naartoe zijn. Als je er naartoe wilt gaan, moet je dus de boot nemen om deze plek te bereiken. Het duurt misschien wat langer, maar het is er ook heel spannend en avontuurlijk. Je kan er verblijven in een accommodatie die zich in het midden van de jungle bevindt. Dit is een plek waar je rust en ultieme ontspanning kunt vinden.

Slavendorp Dan

Tegenover de Danpaati River Lodge ligt het slavendorp Dan. In dit dorp leven de mensen helemaal anders dan in Paramaribo. De mensen in Dan zijn Marrons, het zijn afstammelingen van ontsnapte slaven. Ze hebben er hun eigen taal. Het is heel indrukwekkend om dit stadje te bezoeken, want dan ervaar je een andere manier van leven in Suriname.