Roadtrip met de camper naar Australië

Australië is voor Nederlanders een populair vakantieland. Met een landoppervlakte van 7.687.800 vierkante kilometer, moet je er eigenlijk minimaal enkele maanden verblijven, zodat je het land echt kan leren kennen. Heb je veel tijd over, dan zal je een onvergetelijke reis kunnen maken. Alleen al de enorm uitgestrekte kustlijn en de prachtige stranden zijn het bezoeken waard. Wij vinden dat de Australische stranden absoluut tot de mooiste stranden van de wereld behoren. Het uitgaansleven in Australië is anders dan je gewend bent. Dit vindt vooral buiten op straat plaats. Omdat Australië zo immens uitgestrekt is, kun je het beste een camper huren. Of maak een roadtrip met een touringcar en meld je daarvoor in Nederland alvast aan bij een reisorganisatie.

Roadtrip met de camper naar Australië

Aangezien Australië een immens groot land is, raden we je aan om per camper of touringcar rond te trekken. Een camper huren is niet zo duur en het is een prima mogelijkheid om het land te leren kennen. Er zijn tevens volop organisaties te vinden die compleet verzorgde busreizen kunnen aanbieden.

Populaire bezienswaardigheden

Omdat Australië aan toeristen zo vreselijk veel te bieden heeft, en het eigenlijk onmogelijk is om alle bezienswaardigheden op te sommen, hebben we een top-3 samengesteld met bezienswaardigheden die in elk geval op je lijst moeten staan.

Sydney

Helemaal in het zuidoostelijke gedeelte van Australië ligt de stad Sydney. Deze prachtige stad ligt pal aan het water. Bezienswaardigheden zijn o.a. de haven en Harbour Bridge. Ook de Botanical Garden is zeer aan te bevelen. Als toerist heb je eigenlijk aan één dag niet genoeg om de stad echt te leren kennen. We raden je daarom ook aan om te overnachten in deze bijzondere stad. Je hebt dan meteen de mogelijkheid om het uitgaansleven van Sydney te leren kennen.

Uitgaan in Melbourne

Uitgaan in Melbourne is fantastisch. Alleen al het zoeken naar een bijzondere locatie is een feest op zich. In Melbourne heb je de wereld aan leuke, sfeervolle of hippe bars en cafés. Voor de meest bijzondere uitgaansplekken moet je echter verder kijken dan je neus lang is. Je moet dan in één van de vele steegjes zijn die de stad rijk is. Een bijzondere bar is bijvoorbeeld Section 8.

Bar Section 8 in Melbourne

Section 8 is in Melbourne een begrip. Deze bevindt zich in een wel heel bijzondere steeg: Een graffitisteeg. Deze hippe bar is in feite een buitenbar, want alles speelt zich namelijk buiten af. Rondom de bar mochten kunstenaars hun graffitikunsten vertonen. Als je van streetart houd en op zoek bent naar een bijzondere uitgaansplek, dan is Section 8 een absolute aanrader! Je socialized hier met een heerlijk glas Australisch bier of een sterke bak koffie. Je kunt er ook eten. De meubels bestaan uit olievaten en pallets.

Prijzen bars en cafés in Australië

Hoe duur is het uitgaan in Australië? Dit land behoort tot de duurste landen ter wereld. Ook zijn de vliegtickets naar dit content vrij duur. Voor een retourtje moet je zo 900 euro neerleggen. De boodschappen zijn er duur en vooral groenten en fruit zijn aan de prijzige kant. Ter vergelijking: Voor een brood in de supermarkt ben je, omgerekend in euro’s, minimaal 2 euro kwijt. Voor een komkommer ben je minstens 1 euro kwijt. Een biertje in een bar kost jou minimaal $6. Uitgaan in Australië is dus veel duurder dan in Nederland.

Uluṟu-Kata Tjuṯa Nationaal Park

In het Uluru Kata Tjuta Nationaal Park kunnen bezoekers overnachten in een resort. Het park is zowel met het vliegtuig als met de auto of per bus te bereiken. Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa ligt centraal in Australië en is vooral bekend vanwege de rots Uluṟu en de rotsformatie Kata Tjuṯa. Op deze rotsen krijg je een prachtig uitzicht. Er leven diverse zoogdieren die alleen in Australië voorkomen, en in dit gebied vind je meer dan vijfhonderd plantensoorten.

Groot Barrièrerif

Bezoek het allergrootste koraalrif van de wereld. Ga daarvoor naar Het Groot Barrièrerif. Dit rif bestaat uit bijna 3000 afzonderlijke riffen. Gezamenlijk met 900 eilanden strekt dit rif zich uit over ongeveer 2600 kilometer. In dit gebied kan je het gehele jaar door snorkelen. Geniet van de meest kleurige vissen en verwonder je over al het fleurige koraal om je heen.

Australische keuken: Een mix van culturen

Australië heeft geen echte eigen keuken. Het is eerder een mix van allerlei eetculturen. Daarvoor is de Britse keuken de basis.

Het klimaat in Australië

Australië heeft verschillende klimaten. Het klimaat in de bewoonbare gebieden is overwegend subtropisch, terwijl in het noorden een tropisch klimaat heerst. In de maanden juni en juli is het klimaat er erg aangenaam. Het midden van Australië bestaat uit met name woestijngebied. Het centrale gedeelte van dit enorme land heeft te maken met een woestijnklimaat.

Staten en territoria van Australië:

New South Wales

Queensland

South Australia

Tasmania

Victoria

Western Australië

Australian Capital Territory

Northern Territory

Bekende plaatsen in Australië:

Adelaide

Mt. Gambier

Perth

Sydney

Alice Springs

Brisbane

Cairns

Canberra

Coral Bay

Melbourne