Vakantie in Florida

Dingen om te doen tijdens je vakantie in Florida

Als je een vliegticket Florida geboekt hebt, kan je beginnen uitkijken naar je vakantie. Er zijn veel verschillende dingen te doen tijdens een Florida vakantie. Je kan er onder andere ontspannen op het strand, genieten van watersporten, themaparken bezoeken, historische bezienswaardigheden bezoeken, de Everglades verkennen of kamperen in een nationaal bos. Elk deel van Florida heeft iets te bieden voor een leuke vakantie.

De stranden van Florida

De stranden van Florida zijn populaire plekken voor bezoekers. Er zijn meer dan 1000 kilometer aan stranden te vinden in Florida langs de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Stranden in de buurt van grote steden zoals Miami zijn drukker dan stranden in minder bevolkte gebieden. Hotels hebben vaak aangrenzende stranden die alleen toegankelijk zijn voor hotelgasten. Deze zijn niet zo druk als de openbare stranden. Je kan ervoor kiezen om een pakketreis te boeken, waar je ticket Florida inbegrepen is. Het is uiteraard ook mogelijk om je vliegticket Florida en je hotel of andere accommodatie apart te boeken.

Watersporten in Florida

Bezoekers die tijdens hun vakantie in Florida aan watersporten willen deelnemen, kunnen verschillende activiteiten kiezen. Er zijn plaatsen om te duiken en te snorkelen. Zeilen en kajakken zijn ook beschikbaar. Voor deze sporten worden lessen voor beginners aangeboden.

Populaire steden om te bezoeken

Florida bezit een heleboel leuke steden die veel te bieden hebben voor vakantiegangers. Bij een vakantie naar Florida mag een bezoek aan bijvoorbeeld Orlando niet ontbreken. De stad Orlando is een goede plek om te verblijven voor iedereen die geïnteresseerd is in het bezoeken van themaparken. Disney World, Sea World Orlando en Universal Orlando zijn allemaal in de buurt. Orlando ligt in het centrum van Florida. Een andere stad die graag bezocht wordt in de staat, is St. Augustine. Ze is gelegen aan de noordoostkust van Florida ze werd gesticht in 1565 en heeft vele historische bezienswaardigheden en musea.

Natuur in Florida

De natuur in Florida is ongetwijfeld een van de mooiste ter wereld. De Everglades liggen in het zuidelijke deel van Florida. Een boottocht door dit moerasgebied geeft bezoekers de mogelijkheid om vele soorten dieren en vogels in het wild te zien.

Het Ocala National Forest ligt in het noordelijke centrale deel van Florida. Het bos heeft campings waar je kan verblijven. Er zijn meer dan 600 meren in de regio. De grootste groep zanddennen ter wereld bevindt zich ook in dit gedeelte van Florida.
Florida is zo divers, dat vakanties er voor iedereen geschikt zijn, aangezien er voor elke interesse wel iets te vinden is.

Ook voor gezinnen met kinderen is een vakantie naar Florida geschikt. Er zijn namelijk tal van attracties waardoor een Florida vakantie perfect is voor het hele gezin. Enkele voorbeelden daarvan zijn het waterpark Adventure Island in Tampa, het Miami Children’s Museum met een breed scala aan interactieve leertentoonstellingen voor kinderen, het Miami Science Museum met planetarium en wildlife, Walt Disney World, paardrijftochten, zeiltochten, wandeltochten, begeleide ghost tours door de St. Augustine, het Imaginarium Hands on Museum en nog vele andere leuke activiteiten.