Alles uit je Citytrip Lissabon halen

Lissabon is typisch zo’n stad die je toch echt eens wilt gaan verkennen. Dat komt niet in de laatste plaats doordat meer en meer mensen om je heen met positieve verhalen over hun Lissabon citytrip terugkomen. Het is typisch zo’n stad die in recente jaren sterk in opkomst is. Terwijl het juist in grote lijnen een echte oude stad is die goed bewaard is gebleven door de eeuwen heen. Dit maakt het juist zo aantrekkelijk om ernaartoe te gaan. Het is dan ook aantrekkelijk om eens te bekijken wat deze Portugese stad je allemaal te bieden heeft.

De grote hoeveelheid bezienswaardigheden

De reden waarom de stad zo populair is, is omdat Lissabon bezienswaardigheden in overvloed lijkt te hebben. Er zijn talloze oude gebouwen en monumenten die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Een voorbeeld daarvan is de Arco de Rua Augusta. Een triomfboog die als eerbetoon is gebouwd nadat de stad werd verwoest door een aardbeving. Dit is wel al lange tijd geleden. De boog staat er al sinds halverwege de achttiende eeuw. Dit is een goed voorbeeld van de verschillende dingen die je hier kunt gaan zien wanneer je op bezoek komt.

Gemakkelijk door de stad verplaatsen

Het leuke aan Lissabon is dat de stad in alle opzichten bewaard is gebleven. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het transportsysteem. Je kunt de stad verkennen door de tram te nemen. Die rijdt al bijna 150 jaar. Er zijn verschillende lijnen die je naar alle uithoeken van de stad kunnen brengen, zonder dat het je veel hoeft te kosten. Omdat er zo veel te zien is in de stad, is het aantrekkelijk om voor deze optie te gaan. Zo weet je zeker dat je alles mee zal krijgen wat van belang is om te zien in deze stad.

Een andere blik op de stad

Wat ook niet onaantrekkelijk is, niet alleen in Lissabon, maar in elke stad, is een panoramazicht. Dat kan je in Lissabon krijgen door naar Castelo S. Jorge te gaan. Daar kan je bovenop één van de heuvels de hele stad van bovenaf zien. Dat is een mooie manier om nu eens te zien hoe de stad er eigenlijk echt uitziet. Op deze plek kan je bovendien ook lekker ontspannen omdat er allerlei bankjes en veldjes zijn waar je kunt neerstrijken en lekker kunt blijven hangen. Er is dus geen enkele reden om je druk te maken wanneer je hier bent.

Ontdek eten en drinken

De stad leer je natuurlijk pas echt kennen wanneer je weet hoe de keuken in elkaar steekt. Dat geldt zeker ook voor Lissabon. Dat doe je dan ook op meerdere manieren. De avonden zijn goed geschikt om aan te schuiven in één van de vele restaurants. Overdag moet je het echter over een hele andere boeg gooien. Het is echt aan te raden om dan eens langs de bakker te gaan. Als Portugal en zijn hoofdstad ergens om bekendstaan, dan is het wel de manier waarop ze met gebak en zoetigheid omgaan. Bijvoorbeeld als het gaat om de Torre de Belém

Geschikte plek voor langere tijd

Een belangrijk punt van aandacht als het om een citytrip Lissabon gaat, is dat er veel te zien is op deze plek. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je gaat. Je kunt hier gemakkelijk langere tijd verblijven zonder je te vervelen. Sterker nog, als je wat langer blijft, dan ben je er in ieder geval zeker van dat je genoeg tijd zal hebben om alles eens goed te kunnen bekijken. Zelfs op straat lopen is hier immers al een hele ervaring. Alle reden om dus om minimaal 2 dagen in Lissabon te verblijven.